zondag 16 juni 2013

Top 5 leukste games

5.) Fallout 3

De hele wereld is naar de klote en overal komt straling vanaf. Verder kan er overal een vijand op de loer liggen en zijn er nog maar enkele mensen over die de kernoorlog overleefd hebben. Toch is dit de ideale speeltuin. Je hebt altijd meerdere manieren om situaties aan te pakken en je kan het op totaal verschillende manier doorspelen. Zo kun je een letterlijke domme kracht zijn, die alleen maar sterk is en altijd de verkeerde dingen zegt. Of je kiest ervoor om juist heel charismatisch te zijn, it is up to you. De mogelijkheden lijken eindeloos. De personage zijn briljant, net als je eigen dialoog opties. Daarnaast is het leuk om teddyberen te verzamelen en deze op een hoop te gooien in je huis. Als ze op een hoop liggen gooi je er wat dynamiet op en het resultaat is schitterend. Dat moet je echt een keer doen.



4.) Saints Row 2

Dit spel neemt zich niet helemaal serieus en toch blijft het stoer. Deel 3, is wel leuk maar slaat te ver door. Bij Saints Row 2 heb je het idee dat je over een aantal coole personages bezit, die een arsenaal aan bizarre mogelijkheden hebben. De missies zijn erg bijzonder, zo ga je als agent met een cameraman op pad. Je gaat alles doen wat niet kan, zoals zwervers gooien en een burenruzie oplossen met een shotgun! En een shotgun, geeft een hele nieuwe dimensie aan een burenruzie. Ik zeg, Heerlijk!



3.) Sam & Max

Twee agenten die zich niet aan de regels houden in een ouderwetse point-and-click game. Sam is een hond en max een konijn, samen gaan ze de meest absurde avonturen aan. Het spel is hartstikke moeilijk, want je kunt echt alles verwachten. De puzzels zijn te bizar voor woorden en de karakters stuk voor stuk erg lachwekkend. Vooral Max is de ster van het spel. Dit sociaal gestoorde knuffeldier heeft een grote mond en verteld steeds net een regel te veel. En daarnaast is hij de president van de VS. Het spel zit niet heel goed in elkaar, maar het verhaal en de humor wel. En dat zorgt toch weer voor een aantal vermakelijke uurtjes.



2.) Super Scribblenauts

Wie is er sterker? God of de dood. In Scribblenauts kan je het uitproberen. Alles dat je typt krijg je op je scherm en kan je mee aan de slag. Scribblenauts is ook zo een spel waarbij je creativiteit de grens bepaald. Daarnaast is het, het enige spel waarbij ik een baby heb kunnen slaan met een honkbalknuppel. Dit is het eerste spel waarbij je baby's en kinderen kunt slaan, schoppen of neerschieten. En dat terwijl het een ESRB rating heeft voor iedereen.



1.) Conker's Bad Fur Day

Voor veel mensen zal het weinig verrassend zijn dat deze op één staat. Het verhaal begint met een eekhoorn, die opstap gaat en te veel drinkt. Daarna zie je dat hij moet kotsen en vervolgens wordt hij wakker op een voor hem onbekende locatie. Conker (de naam van de eekhoorn) moet opzoek naar zijn huis en zijn vriendin. Tegelijk heeft een kwaadaardige koning een probleem. Zijn bijzet tafel is wankel en iedere keer als hij er een glas melk opzet valt deze eraf. De oplossing van dit probleem, een van de tafel poten verlengen. Hoe? Met een eekhoorn eronder. Naast een hilarisch verhaal, bevat het ook geniale parodieën op alle grote films. Zo zit er een stuk van Saving Private Ryan in waarbij geallieerde eekhoorns het door Nazi-beren bezette Normandië proberen over te nemen. Owhja, en een opera zingt stuk stront, dat zit er ook in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten